Navigáció

December 19-én, vasárnap a negyedik „gyertya” fénye is felgyulladt Békés város adventi koszorúján, ezzel véget ért a Békési Advent programsorozat, melynek keretében mind a négy adventi vasárnapon ünnepi műsorral, kézműves vásárral és szeretetvendégséggel hangolódhattak az ünnepekre az érdeklődők.

Dr. Pálmai Tamás, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége békési csoportja tagjának köszöntője után, Dr. Esiobu Anayo Augustus római katolikus plébános gyújtotta meg az adventi gyertyát. A KÉSZ békési tagjai és a békèscsabai Mécses kórus karácsonyi dalokkal színesítették a programot.

Az ünnepi díszbe öltöztetett Széchenyi tér továbbra is várja a látogatókat, ahol megcsodálhatják a város közel 8 m magas fenyőfáját, az adventi koszorút, a betlehemet, valamint idén új elemként a Mikulás egyik szánhúzó rénszarvasa is színesíti a főteret. Az ünnepek alatt továbbra is forralt bor, forró tea és puncs, valamint kenyérlángos és kürtős kalács is várja a kilátogatókat.

Az adventi rendezvénysorozat városunk civil szervezetei és intézményei, név szerint: a Nefelejcs Békési Kulturális és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület, a Békési Városvédő és Szépítő Egyesület, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége békési csoportja, valamint a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ szervezésében valósult meg.

Tartsanak velünk jövőre, 2022-ben is!