Navigáció

Csütörtök délelőtt, a szakadó eső ellenére vidám gyermekzsivajtól volt hangos a Békési Városi Kulturális Központ színházterme, ugyanis a Meskete Meseszínház ekkor mutatta be két előadásban legújabb mesejátékát, a „Zsákbamacskát”.

A 9:00 és 10:30 órakor kezdődő bemutatón helyi és a környező kistelepülésekről szervezetten érkező óvodás csoportok, valamint alsó tagozatos osztályok és az őket kísérő pedagógusok vettek részt.

A csoport vezetője, Mészárosné Fábián Ilona által írt történet bájos állatfiguráit remekül alakító színjátszó csoport játéka hamar magával ragadta a hálás kis nézősereget, akik szinte együtt éltek a színpadi eseményekkel.

A mese szereposztása szerint Egér anyukát Sinka Ildikó; a három kisegeret: Indurt – Nagyné Megyeri Ágnes, Pindurt – Andorné Csarnai Szidónia; Elemért – Benkő Ágnes, Kázmér Kandúrt – Bartyik Anna alakította.

Reméljük, hogy a több mint 10 éves múlttal rendelkező helyi amatőr színjátszó csoport a jövőben is számos mesés történettel örvendezteti meg az aprónépet!