Navigáció

Számos békési civil- és sportszervezettel összefogva idén is izgatottan készültünk a gyermeknapra, hogy mosolyt csaljunk a kisgyermekek arcára. A kedvezőtlen időjárás nem tette lehetővé, hogy szabadtéren rendezzük meg a Városi Gyermeknapot, de a kulturális központ ideális helyszínnek bizonyult.

14 órától már lehetett regisztrálni egy „bolygóközi űrutazásra”, ahol a gyermekeknek egy 11 állomásból álló feladatsoron kellett végigmenni. Az állomásokon a békési sportszervezetek és civil egyesületek képviselői várták a gyerkőcöket ügyességi és játékos feladatokkal.

A színpadi programok 14.30 órakor kezdődtek. Elsőként a Békési Baptista Gyülekezet Napocska Bábcsoportja adta elő a „Városi nyúl tévedése” című tanúságos mesét. A folytatásban főként a táncé és az éneké volt a főszerep. Az Enjoy The Dance, az Energy Dance Cool bemutatója mellett Bodrogközi Rita nyárindító, zenés gyermekműsorával szórakoztatta a közönséget. A Belencéres Néptáncegyüttes műsorát táncház követte, ahová bevonták a kicsiket és nagyokat egyaránt, élőben zenélt a Talléros zenekar. A délután zárásaként Budapestről érkezett hozzánk a Mesekocsi Színház, akik „Az állatok nyelvén tudó juhász” című mesét hozták el a gyerekek nagy örömére.

A színpadi programokon kívül a délutánt vásári hangulat, arcfestés, légvár, tűzoltóautó, rendőrségi kresz-teszt és rodeóbika is színesítette! A Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány terápiás kutyái is nagy sikert arattak.


A városi gyermeknap támogatói és közreműködői voltak:
Belencéres Néptáncegyüttes
Békés DRÉN Kft.
Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ
Békési Baptista Gyülekezet Napocska Bábcsoportja
Békési Futball Club
Békési Ifjúsági Asztaliteniszért Alapítvány
Békési Kajak-Kenu Club
Békési Kézilabda Club
Békési Önkormányzati Tűzoltóság
Békési Rendőrkapitányság
Békési Román Nemzetiségi Önkormányzat
Békési Szabadidős és Sportjáték Klub – Férfi kosárlabdázói
Békési Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat
Békési Torna Egylet Sakk Szakosztálya
Békési Torna Egylet Súlyemelő Szakosztálya
Energy Dance Cool
Enjoy The Dance
Esély Állatvédő Egyesület
Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány
Linea Aerobik Klub
Mentálhigiéniás Egyesület
Meskete Meseszínház

A program a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01291 kódszámú „Közösségi programok a békési közösségi élet megerősítéséért” c. pályázat támogatásával valósult meg.