Navigáció

A Békés Városi Kulturális Központ, Könyvtár, Múzeum és Sport Nonprofit Kft. és a Békési Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat rajzpályázatot hirdetett meg óvodás és iskolás gyerekek számára.


2023. április 4-én délután 17.00 órai kezdéssel került megrendezésre a ,,Kis békési gyerek vagyok” című rajzpályázat eredményhirdetése és a képekből készült kiállítás megnyitója a Kulturális Központ Kápolna termében. Köszönjük a sok-sok lelkes óvodásnak és iskolásnak, hogy megmutatták nekünk tehetségüket az alkotás terén, kreativitásukat, érdeklődésüket.

A pályázat alapötlete, címe, célközönsége, témája volt:
– Békés újbóli várossá nyilvánításának 50. évfordulója
– „Kis békési gyerek vagyok” c. rajzpályázat és kiállítás
– nagycsoportos óvodások és alsó tagozatos kisdiákok
– Gyerekszemmel hogyan látod városunkat, Békést. (Pl. kedvenc hely: játszótér, otthon, iskola, óvoda, stb., vagy békési családi és városi programok, stb.)

Számos rajz érkezett be a meghirdetett pályázatra, összesen 162 db alkotás közül választotta ki a zsűri a díjazottakat. A beérkezett műveken látszik, hogy sokat foglalkoztak a gyerekek a rajzokkal, sokan igen érdekes technikákat alkalmaztak, igyekeztünk ezt is figyelembe venni a döntéskor.
A zsűri tagjai Bartyik Gitta meseterapeuta, Béres Istvánné, a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde igazgatója és Csuta György festőművész voltak.

A kiállításmegnyitóval egybekötött eredményhirdetést és a díjátadó ünnepséget a Belencéres Néptáncegyüttes férfi tánckarának vezetője Földesi Márton tánca nyitotta meg. Az előadása után Feledi János a Békési Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, köszöntötte a részvevőket, majd Béres Istvánné, a Békés Kistérségi Óvoda és Bölcsőde igazgatóasszony nyitotta meg a kiállítást. Ezután következett az eredményhirdetés és a díjátadó. A korcsoportonkénti dobogósok mellett különdíjjal is jutalmaztuk egy-egy alkotót.

Így hát az eredmények:
A Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat különdíjazottjai:
– Miklós Zoltán – 8 éves (Szegedi Kis István Református Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium – Petőfi utcai iskolája)
Gajdács Lilla – 8 éves (Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola – Bajza utcai iskolája)

A Békés Városi Kulturális Központ, Könyvtár, Múzeum és Sport Nonprofit Kft. különdíjazottjai:
Melis Réka – 6 éves (Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Bóbita Óvodája)
Barlabás Kincső Csilla – 9 éves (Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola)

A zsűri díjazottjai:
IV. helyezett:
Szilágyi András –  6 éves (Szegedi Kis István Református Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium – Petőfi utca)

III. helyezettek:

Rádai Sanel Jázmin – 5 éves (Reményhír Intézmény Epreskerti Óvodája)
Szabó Barna – 8 éves (Szegedi Kis István Református Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium – Rákóczi utca)

II. helyezettek:
Rostás Denisz – 6 éves (Reményhír Intézmény Epreskerti Óvodája)
Antóni Alexander – 9 éves (Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskolája)

I. helyezettek:
Kertész Bianka – 6 éves (Szegedi Kis István Református Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Csillagfürt Óvodája)
Sulyok Tamás – 9 éves (Szegedi Kis István Református Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium – Petőfi utca)

Gratulálunk a díjazottaknak és valamennyi résztvevőnek, további sikereket és jó egészséget kívánunk számukra!


A rajzokból készült kiállítás 2023. június 9-ig tekinthető meg a kulturális központban.