Navigáció

Igazi retro hangulatot álmodott meg a Békési Kulturális Nonprofit Kft. csapata az idei majálisra. A Gödörbe meghirdetett programra több százan kíváncsiak voltak. A kockás terítővel megterített sörpadgarnitúrák a régi időket idézték fel, sült kolbász illat lengte be a teret. Az időjárás is nekünk kedvezett, fagyival, mini fánkkal, édeségekkel, játékokkal, kirakódóvásárral vártuk a látogatókat. A gyerkőcök finom limonádéval, a felnőttek csapolt sörrel hűsíthették magukat a szokatlanul meleg tavaszi napon.

A rendezvényre kilátogató gyermekek legyőzhették a hétfejűsárkányt, óriás marokkózhattak, versenyezhették a csigákat, de nem maradt el az ugrálóvár, arcfestés és a kézműveskedés sem.

A színpadi programok 14 órakor kezdődtek, ahol elsőként a Mediterrán zenekar lépett színpadra. A zenekar énekesnője Zsombok Réka, békési születésű. Mai és retro slágerek csendültek fel a délután folyamán három blokkban is. Fontosnak tartjuk, hogy a rendezvényeinken lehetőséget biztosítsunk azoknak az előadóművészeknek, akik több szállal is kötődnek városunkhoz, hiszen ezzel is tudjuk mind a jó kapcsolatot, a közösségi együttműködéseket támogatni. Meglepetésként Zsombok Réka, művésznevén Zséka mellé náhány szám erejére csatlakozott a szintén békési énekesnők Rácz Renáta és Molnár Katalin is.

Baracsi István, művész nevén Pepe Manó, szintén Békés megyei előadóművész. Zenés, mesés, interaktív gyerekműsora, “Pepe manó bőröndmeséi” címmel saját szerzésű meséket-dalokat-mondókákat adott elő, elengedhetetlen kellékével a bőrönddel. Vidám műsorával nem csak megnevettette, hanem meg is táncoltatta a lelkes kis közönségét.

MC Hawer és Tekknő koncertjére zsúfolásig megtelt a Gödör, a mulatós pop műfajának koronázatlan királyai a legnagyobb slágereket hozták el. A közönség köszönete jelélül kétszer is visszatapsolta őket.

Az este Sipos F. Tamás koncertjével ért véget, aki a legnagyobb slágereivel szórakoztatta a nagyérdeműt. A „Buli van”, „Nincs baj Baby” mellett a „Trabantban szállni élvezet” című nagysikerű dalait a közönséggel együtt énekelte.

A Békési Retro Majális igazán nagy sikert aratott, reméljük, hogy mindenki megtalálálta a számára leginkább tetsző programelemet. Ígérjük, a programok sora folytatódik, hiszen “A zene mindenkié!”

A program a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2022-0529 kódszámú „A zene mindenkié” c. pályázatból valósul meg.