Navigáció

Május utolsó vasárnapja a legkisebbeké.

A Békés Városi Kulturális Központ számos intézménnyel és civilszervezettel összefogva idén is nagy szeretettel készülődik arra, hogy május 28-án egy vidám és emlékezetes Városi Gyermeknapi programmal várja az apróságokat az Erzsébet-ligetben és a „Gödörben”.

A 14:00 órától kezdődő Városi Gyermeknap sok-sok meglepetést tartogat a rendezvényre kilátogató aprónépnek. Például, megmérettethetik magukat egy játékos ügyességi vetélkedőben. Ha a sok futkározásban elfáradnának, csatlakozhatnak a kézműves sátor foglalkozásához, majd izgulhatnak a játékos ügyességi vetélkedő tombolasorsolásán, közben remekül szórakozhatnak a 14:00 órától induló vadászkutya bemutatón, majd a 14:30 órától kezdődő színes színpadi műsoron, melyben fellép számos helyi kiscsoport, valamint nagy örömükre idén is színpadra lép néhány óriás mesefigura és a Kiskalász gyermekzenekar. Végezetül, a nap zárásaként újra bevethetik minden megmaradt energiájukat a 19:00 órától kezdődő, Talléros Zenekar által kísért Belencéres Táncház forgatagába.

A délután folyamán arcfestő, ugrálóvár, mini vidámpark, kirakodóvásár, lovaglási lehetőség, Dottó kisvonat, tűzoltóautó, „munkagép-simogató” és KRESZ-teszt, honvédségi akadálypálya és toborzósátor is várja a gyerekeket és kísérőiket!

Mindenkit sok szeretettel várnak a szervezők és a támogatók:
Békés Városi Kulturális Központ, Könyvtár, Múzeum és Sport Nonprofit Kft., Békés Drén Kft., Békési Önkormányzati Tűzoltóság, Békési Rendőrkapitányság, Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ, Esély Állatvédő Egyesület, Magyar Honvédség, Mentálhigiéniás Egyesület, Meskete Meseszínház,
Román Nemzetiségi Önkormányzat, Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat

Eső esetén a program a kulturális központ épületében kerül megtartásra.
A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

A program a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2022-0529 kódszámú „A zene mindenkié” c. pályázatból valósul meg.