Navigáció

A hónap utolsó vasárnapján még „az időjárás is a legszebb viseletébe öltözött”, mivel a borús-esős meteorológiai előrejelzést felülbírálva egy igazán kellemesen meleg délután várta a Városi Gyermeknapra érkező kicsiket és nagyokat.

A rendezvény új központi helyszíne ezúttal az Erzsébet-ligetben lévő „Gödör” területe volt.

A 14:00 órai kezdéssel induló gazdag gyermeknapi programkínálat számos szórakozási lehetőséget biztosított a ligetbe érkező aprónépnek és kísérőiknek. Többek között megnézhettek egy vadászkutya –bemutatót, vagy belevethették magukat a liget tarka-barka forgatagába, ahol Dottó kisvonat, kirakodóvásár, légvár, mini vidámpark, arcfestés, játszóházi foglalkozás, honvédségi toborzósátor és akadálypálya, lovaglási lehetőség, valamint egy tűzoltóautó is várta őket.

Szintén 14:00 órától a merészebb gyerkőcök benevezhettek egy „Időutazásnak” álcázott játékos ügyességi vetélkedőbe, melynek során, Békés város 50 éves évfordulójának apropójából, megismerkedhettek egy-egy békési jellegzetes épület jelenkori és korabeli fotójával. A 7 állomásból álló időutazás teljesítése, nem babra ment! Aki az „időutazó útlevelének” telipecsételt igazolásával időben visszatért a regisztrációs ponthoz, az garantáltan megkóstolhatta a Nagyik Titkos Palacsinta Kommandójának palacsintáját, illetve „útlevelének” leadásával játékba indulhatott egy tombolasorsoláson.

A délután folyamán színpadi produkciók is szórakoztatták a Városi Gyermeknapra kilátogatókat. A helyi kiscsoportok – Enjoy The Dance Tánciskola, Belencéres Néptáncegyüttes, Energy Dance Cool Táncszínház, Kner Tánc-Sport Egyesület – fellépését követően a kicsik néhány kedvenc mesefigurája, Bing nyuszi, Mickey egér és Chase kutya, elevenedett meg egy interaktív előadás keretében. A programot a kisgyermekek által országszerte oly kedvelt Kiskalász Gyerekzenekar koncertje folytatta, majd a műsort a Talléros Zenekar által kísért Belencéres Néptáncegyüttes táncháza zárta.

A rendezvény főszervezője, a Békés Városi Kulturális Központ, Könyvtár, Múzeum és Sport Nonprofit Kft. volt.

A programok megvalósításában közreműködő és támogató partnerei voltak:

– Belencéres Néptáncegyüttesért Egyesület

– Békési Kommunális Szolgáltató Kft.

– Békési Önkormányzati Tűzoltóság

– Békési Polgárőrség

– Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ

– Energy Dance Cool Táncszínház

– Enjoy The Dance Tánciskola

– „Esély” Állat-és Természetvédő Közhasznú Egyesület

– Fenntartható Térségért Alapítvány –FETA

– KNER Tánc-sport Egyesület

– Magyar Honvédség

– Mentálhigiénés Egyesület

– Meskete Meseszínház

– Nagyik Titkos Palacsinta Kommandója

– Román Nemzetiségi Önkormányzat

– Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat

A program a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2022-0529 kódszámú „A zene mindenkié” c. pályázatból valósul meg.