Navigáció

Fotók: Gazsó János

A Déryné Program támogatásával egy igazán varázslatos, szívet-lelket gyönyörködtető családi élményben részesülhettek mindazok, akik e héten, kedden délelőtt a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában megtekintették a Csipkerózsika című mesét a Békés Városi Kulturális Központban (Békés, Jantyik M. u. 21-25.).

Az eredeti néptáncokból, és tradicionális magyar folklórból táplálkozó, Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas, kiváló művész, valamint a Zs. Vincze Zsuzsa Harangozó-díjas, Érdemes Művész által újraálmodott mesedarab egyedi hang és képi világa, az együttes virtuóz táncosainak magával ragadó tánca már a produkció első percétől kezdve rabul ejtette a közönség szívét.

Ezt a kötődést csak erősítette, hogy a fellépő néptáncosok között láthattak egy békési születésű fiatalembert, ifj. Szeverényi Barnabást, aki történetesen ez évben elnyerte a táncegyüttes „Az év legjobb férfi táncművésze” címét.

Az előadás végén a zsúfolásig megtelt nézőtéren ülők hatalmas vastapssal hálálták meg a társulatnak ezt a felejthetetlen élményt.