Navigáció

Advent első vasárnapjának délutánján az ünnepi fényekbe öltöztetett „Gödör”, valamint az Erzsébet-ligetet is belengő forralt bor és kűrtöskalács illata már messziről az adventi programok sorozat helyszínére csábította az érdeklődőket.

Az adventi rendezvénysorozat nyitásaként 16:00 órától a szabadtéri színpadon elsőként Kálmán Tibor, Békés város polgármestere köszöntő beszédét, majd Surman László a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió hitéleti-missziós főigazgatójának igei gondolatait, ezt követően pedig a Békési Baptista gyülekezet vezetőjének, Gyaraki László Zsoltnak ige olvasását hallgathatta meg a közönség.

A szívet, lelket melengető beszédeket követően Békés város polgármestere, Kálmán Tibor, valamint az egyházak képviselői meggyújtották az első lángot a város adventi koszorúján.

A program folytatásaként a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Központi Óvodájának „Hópihék” című bájos ünnepváró műsorát tekinthette meg a közönség.

Az adventi délután fénypontjaként a népszerű fiatal színész, énekes, Kocsis Dénes előadásának tapsolhatott a lelkes nézősereg.

Mint minden évben, így idén is ünnepi, kézműves vásár színesítette a délutánt.

Adventi rendezvénysorozatunk további programjai:

II. Advent: https://bekesikultura.hu/2023/12/01/szinetar-dora-musical-eloadassal-erkezik-bekesre-advent-masodik-vasarnapjan/

III. Advent: https://bekesikultura.hu/2023/12/04/advent-harmadik-hetvegeje-bekesen/