Navigáció

A Békés Városi Kulturális Nonprofit Kft. 2024. Február 9-én (péntek) 16:00 és 19:00 óra között egy jó hangulatú jelmezes program-kavalkádba hív mindenkit, aki szeretne egy jót szórakozni a Békés Városi Kulturális Központ (Békés, Jantyik M. u. 21-25.) aulájában megrendezésre kerülő Békési Farsangi Forgatagban.

16:00 órától helyi tánccsoportok bemutatója indítja a rendezvényt. A látványos műsor során fellépnek a KNER Tánc-Sport Egyesület, az Enjoy The Dance, valamint az Energy Dance Cool táncosai.

16:30 órától veszi kezdetét a jelmezverseny.

(FIGYELEM! Nevezni csak 16:00-16:30 óra között van lehetőség a helyszínen!)

A versenyben a legmókásabb, legötletesebb és legmunkásabb jelmezek részesülnek díjazásban. Mindenki, aki jelmezben érkezik, a ház vendége egy finom egérke fánkra és egy tombola szelvényre.

17:00 órától Döge Csaba és Szilágyi Attila “Furi Feri” című zenés, interaktív gyermekműsora szórakoztatja a legkisebbeket.

17:45 órától zajlik a jelmezverseny eredményhirdetése, majd ezt követően a tombolasorsolás.

18:15 órától táncra perdül a Belencéres Néptáncegyütes, majd Okányi Mihály néptáncpedagógus vezetésével farsangi táncház mozgatja meg a jelenlévőket.
kb. 18:45 órától a kulturális központ előtti téren egy „Farsang Döme” névre elkeresztelt szalmabáb elégetésével zárul a táncház, és ezzel együtt a farsang.
Kísérőprogramokban sem lesz hiány: kézműves foglalkozás, a Meskete Meseszínház boszijának Jósdája, valamint némi „csengő forint ellenében” egy Arcfestő, a Békés-selfie, és helyi kézműves-termékárusok várják a farsangolókat.

A belépés ingyenes!

Mindenkit szeretettel vár a program szervezője: a Békés Városi Kulturális Központ, Könyvtár, Múzeum és Sport Nonprofit Kft.

Fő támogatók:
Német Nemzetiségi Önkormányzat
Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat