Navigáció

Intézményünk, a Békés Városi Kulturális Központ szervezte meg múlthéten, pénteken a télbúcsúztató Farsangi Forgatagot, melyre idén is minden korosztályból szép számmal érkeztek látogatók.

A délután folyamán egészen este 19 óráig folyamatos műsorral vártuk vendégeinket.

Minden jelmezben érkező vendégünk, tombolaszelvényt, csörögét/fánkot kapott ajándékba.

A programunk sorát az Enjoy The Dance Tánciskola előadása nyitotta meg, ezt követően pedig a Kner Tánc-Sport egyesület békési társastáncosai léptek fel, majd az Energy Dance Cool Tánciskola zárta képzeletbeli színpadunk táncbemutatóit.

A délután folyamán a bátrabbak felmerészkedhettek a Meskete Meseszínház Boszijának Jósdájához.

A jelmezverseny zsűrizését Deákné Domonkos Julianna, Békés város oktatási és kulturális tanácsnoka, Nagy Lilla, a Békési Német Nemzetiségi Önkormányzat tagja, és Pribojszki Jánosné, a Békési Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat alelnöke képviselte zsűri tagjainkat..

fotó: Gazsó János

Nem volt egyszerű dolguk, szebbnél-szebb jelmezben 55 versenyzőt kellett elbírálniuk. Legmunkásabb, legötletesebb, legviccesebb kategóriában díjazták a jelmezeket. Mielőtt sorra került volna a jelmezverseny eredményhirdetés és díjazás, Szilágyi Attila és Döge Csaba ,, Furi Feri” című zenés, interaktív gyerekműsora szórakoztatta a közönséget.

A gyermekek által nagyon várt eredményhirdetést tombolasorsolás követe. Majd ismét egy szemet gyönyörködtető táncprodukciót tekinthettünk meg a Belencéres Néptáncegyüttes csoportjának előadásában. A Farsangi forgatag zárásaként, Okányi Mihály a táncegyüttes művészeti vezőtéjének irányításával egy fergeteges táncházra vártunk kicsiket és nagyokat, ahol a ,,Farsang Döme” névre keresztelt szalmabábunk közreműködésével, tánccal űztük el a telet.

A rendezvény ideje alatt békési helyi kiskézművesek kínálták portékájukkat, működött egy csillámtetkós, valamint a Békés Szelfi. Ugyanitt megtalálható volt a kulturális központ ingyenes kézműves játszóháza, büfénk pedig finom falatokkal és italokkal várta a vendégeket!

Találkozzunk jövőre is.

Rendezvény támogatói:

Békési Német Nemzetiségi Önkormányzat

Békési Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat

Nagy Cukrászda, Juhász Cukrászda

Nándiszkont és Élelmiszerbolt

Békési Korrekt Bt., Gasztro Market Kft.

Manna Cipőbolt, Jákó Horgász és Állateledel Bolt