Navigáció

A Déryné Program támogatásával 2024. április 5-én 19:00 órától a Békés Városi Kulturális Központban (Békés, Jantyik M. u. 21-25.) kerül bemutatásra Tamási Áron: Énekes madár című székely népi játék, a Zenthe Ferenc Színház, a Gárdonyi Géza Színház és a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház közös produkciója.

Az Énekes madár című székely népi játék az emberi tisztaság és az igaz szerelem diadala az irigység, és a jót mindenáron elpusztítani akaró erők felett. Olyan tündérmese, melyben a humor, a könnyes kacagás, az édes évődés, a szárnyaló szerelem mögött fájdalmasan nevetséges, örök érvényű szánalmas emberi sorsok és cselekedetek rejtőznek.

A világ és az ember ma ugyanúgy működik, mint Tamási Áron 1933-ban írt művében, azzal a különbséggel, hogy itt a csodák meg is történnek. Talán velünk is.

„Tamási Áron színháza egy módja a színháznak. Tündökletes, játékos, szivárványos, boszorkányos és ördögös, vaskos és sokszor tromfos villanata az időnek: az igazságkereső létnek és az igazságot rejtőztető halálnak.” 

Szereposztás:

Gondos Eszter, vénleány: Bozó Andrea (Jászai Mari-díjas)

Gondos Regina, vénleány: Kökényessy Ági

Gondos Magdolna, fiatal leány: Szilvási Judit

Bakk Lukács, vénlegény, Eszter vőlegénye: Baksa Imre

Préda Máté, vénlegény, Regina vőlegénye: Máté Krisztián

Kömény Móka, fiatal legény: Sikó Koppány 

Kömény Ignácné, Móka nagyanyja: P. Kerner Edit

Katolikus pap: Erdélyi Gábor

Rendező: Bakos-Kiss Gábor (Jászai Mari-díjas)

Közreműködnek: Kovács József és a Nógrád Táncegyüttes tagjai

Jegyár: 200 Ft/fő

Az előadás kedvezményes jegyára a Déryné Program hozzájárulásának köszönhető.

Bővebb információ a 66/411-142/ 16-os melléken kérhető.

Jegyvásárlási lehetőség: 2024. február 27-től személyesen, a kulturális központ információs pultjánál (Békés, Jantyik M. u. 21-25.).

FELHÍVJUK KEDVES VENDÉGEINK FIGYELMÉT, HOGY AZ ELŐADÁSRA MINDEN JEGY ELKELT!