Navigáció

Még az időjárás is a legkedvesebb arcát mutatta vasárnap délután a békési Erzsébet-ligetben és a Gödör rendezvény-téren megrendezésre kerülő Városi Gyermeknapon, ahol a Békés Városi Kulturális Nonprofit Kft., valamint számos helyi kiscsoport, intézmény, civilszervezet és cég összefogásával egy igazán jó hangulatú programkavalkád valósult meg a békési gyerekek legnagyobb örömére.
Volt itt minden, mi szem-szájnak, no meg némi gyermeki kalandvágynak ingere: kirakodóvásár, ugrálóvár, mini vidámpark, arcfestés, játszóházi foglalkozás, rekeszmászás, KRESZ-teszt és részegszemüveg próba, valamint lovaglási lehetőség
A program első „fellépőjeként” nagy sikerrel debütált Kroki, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság kutyás szolgálatának drogkereső kutyája.
Krokit követően négy helyi kiscsoport – Enjoy The Dance, KNER Tánc-Sport Egyesület, Energy Dance Cool, Belencéres Néptáncegyüttes – szemet gyönyörködtető táncprodukciója váltotta egymást a „színpadon”, majd a Meskete Meseszínház „Hová lettek a színek?” című interaktív mesés játéka szórakoztatta az apróságokat.
Fokozva a nap hangulatát – egy újabb helyszínen, a Csíkos utcában – egy igazán izgalmas és látványos BMX-es bemutatót tartott a sportágban világbajnoki címmel is büszkélkedhető Kempf Zozó és két társa.
Ezután sem lankadt a jókedv, mivel a színpadon a kisgyermekek egyik kedvenc zenekara a „Tompeti és barátai” adott egy fergeteges koncertet, majd a program zárásaként Jimmy bohóc vidám, interaktív meséje dolgoztatta meg a nézősereg rekeszizmait.

A Városi Gyermeknap szervezői és támogatói:
Békés Városi Kulturális Központ, Könyvtár, Múzeum és Sport Nonprofit Kft.
Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ
Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Békési Rendőrkapitányság
Békés Ajtó és Ablak Kft.
Békési Önkormányzati Tűzoltóság
Békési Polgárőrség
Békési Német Nemzetiségi Önkormányzat
Békési Román Nemzetiségi Önkormányzat
Békési Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat
BKSZ Kft.
Dupla Egyes Kft.
Esély Állatvédő Egyesület
Eüsttoll Papírbolt
Hot Drink Kft.
Inter Turbó Kft.
Libás Tanya
Mentálhigiéniás Egyesület
Penta Drink Kft.
Pesticid Kft.
Tema Pharma Kft.