Péntek délután zsúfolásig megtelt nőkkel és férfiakkal, fiatalokkal és idősebbekkel egyaránt a Bio-konyhának otthont adó tankonyhánk, hogy ki-ki elsajátítsa vagy csak meglesse, hogyan készül házilag a sajt.
Vendégeink voltak Szűcs László és Mucsi Nikoletta kistermelők, akik kecsketartással és sajtkészítéssel foglalkoznak. A délután folyamán Csarnai Erzsébet élelmiszermérnök, a Bio-konyha vezetőjének és a vendégelőadóknak köszönhetően számos praktikára fény derült. Megtudtuk mikor hány fokon hevítsük a tejet, milyen hőmérsékleten alvasszunk, mikor kell a savót lemerni, választ kaptunk a kérdéseinkre, hogy sózzuk-e vagy sem a készülő tejterméket. A sajtimádók legnagyobb örömére a kóstolók sem maradtak el.
Májusban ismét izgalmas témával készülünk, részletek hamarosan.